Hae tästä blogista

.

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Nato on ainoa järkevä vaihtoehto


Mitä enemmän aika kuluu sitä enemmän alan olla vakuttunut siitä, että Nato on ainoa järkevä vaihtoehto järjestää Suomen puolustus. Meidän pitäisi jättää jäsenanomus sisään pikimmiten.
Viime aikoina on väläytelty vaihtoehtoina myös sotilasliittoa Ruotsin kanssa tai Euroopan unionin omia joukkoja. Kumpikaan ei tarjoa käytännössä toimivaa vaihtoehtoa. Ruotsi on kyllä tärkeä yhteistyökumppani, mutta se ei yksin riitä. EU-maista taas suurin osa (22 kappaletta) kuuluu jo Natoon. Tuskin kukaan haluaa alkaa puuhaamaan toista päällekkäistä järjestöä samoille asioille.

Yksin me emme pärjää muuttuvassa maailmassa, se on varmaa. Emme sitä paitsi ole pärjänneet aikaisemminkaan. Jopa sisällissotaamme haettiin ratkaisu Saksasta. Nato on puolustusliitto neikä ole koskaan hyökännyt minnekään. Se ei käskytä jäsenmaitaan, vaan päätökset tehdään yhdessä. Mahdoliisiin rauhanturva- tai muihin  operaatioihin mukaan menemiestä päättää jokainen jäsenmaa itse. Vain toisen nato-maan puolustamiseen on pakko osallistua. Tähän päivään mennessä kukaan ei ole vielä hyökännyt nato-maan kimppuun.

Jotkut sanovat, että jäsenyys olisi kallista ja maksaisi 50 miljoonaa vuodessa. Suomen puolustusbudjetti on 3000 miljoonaa, joten tuskinpa moinen jäsenmaksu tuntuu missän. Ei muuta kuin hakemus sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti