Hae tästä blogista

.

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Eroon mopoautoista

Tämä teksti on alun perin julkaistu kolme vuotta sitten. Tänään mikään ei ole muuttunut - valitettavasti. Lähtisin mielellään mukaan kansalaisaloitteeseen missä vaaditaan mopoautolta samanlainen ajokortti kuin muiltakin autoilta. Tässä alkuperäinen teksti:

Tien tukkojahan ne ovat, selvä se, mutta se nyt ei minua niin paljon häiritse. Itselläni kiireet loppuivat kymmenen vuotta sitten eikä näköpiirissä ole että olisivat tulossa takaisin. Mutta mutta. Alusta asti minusta on ollut vähintään arveluttavaa että mopokortin turvin pääsee ajamaan autolla muun liikenteen sekaan. Pari tuoretta tapausta tämän päivän uutisissa pitäisi herättää kenet tahansa. Turussa 15-vuotias tyttö kuskasi mopoautossa viittä (!) samanikäistä matkustajaa. Poliisin pysäyttäessä kuorman kuski puhalsi melkein promillen lukemat. Aikaisemmin pysäytettiin Kuusamossa mopoauto jonka sisältä ahtautui ulos kahdeksan nuorta (siis mopoauto on rekisteröity kahdelle). Humalaisesta porukasta kaksi myönsi myös ajaneensa autoa.

Yhä edelleen ja yhä enemmän olen sitä mieltä, että mopoautot pitäisi kokonaan kieltää tai sitten vaatia kuskilta normaali ajokortti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti